Saturday, 11 February 2012

TUJUAN DAN HIKMAH MENUTUP AURAT

http://1.bp.blogspot.com/-dXqDvoqSVYU/TgGs7A9Jj5I/AAAAAAAAA7Y/a-J8ku6FzQ0/s1600/images.jpg

 • Jiwa semakin tenang dan tidak risau tentang dunia.
 • Nur keimanan akan mudah meresap dalam hati seseorang mukmin.
 • Seseorang yang menjaga auratnya dengan sempurna mungkin, akan terlindung daripada fitnah manusia.
 • Menjaga aurat dengan sempurna mengikut Islam, dapat membezakan kita dengan yang bukan Islam.
 • Menutup aurat dengan sempurna merupakan salah satu dakwah secara langsung dengan masyarakat tanpa kita sedari, dengan niat berjihad kerana Allah SWT. 

 
 
"Jika ALLAH SWT memakbulkan doamu, maka Allah meneguhkan kepercayaan mu kepadaNya","Jika ALLAH SWT menangguhkan doamu, maka ALLAH menguji kesabaranmu",Jika ALLAH SWT TIDAK MEMAKBULKAN doamu, maka ALLAH telah merancang sesuatu yang lebih baik buatmu".
 
 
 Renungkanlah...

Ingatlah rakan-rakan wanita ku. Jika anda menganggap pakaian haram yang anda peragakan itu lebih cantik daripada pakaian yang disarankan oleh ALLAH, maka sebenarnya anda telah cuba menyatakan bahawa pakaian yang disarankan oleh ALLAH itu adalah tidak cantik. Maka, di masa anda menyatakan demikian (ditambah anda mempraktikkannya) , maka anda di saat itu sedang melakukan suatu kesyirikan yang tidak kurang besarnya, dan menunjukkan anda sungguh berani kerana perbuatan anda itu sebenarnya menunjukkan anda sedang melawan (memprotes) ALLAH. Nauzubillah.
 

3 comments:

 1. menutup aurat perlu ddidik sejak kecil kepada ank2,agr mereka terpelihara drpd gejala sosial yg semakin berleluasa ketika ini...

  ReplyDelete
  Replies
  1. ye mmg benar...peranan ibu bapa amat penting dlm mencorak akhlak dan sahsiah anak-anak..oleh itu bangkitlah serta didiklah anak-anak dalam suasana agama yang diredhai Allah...Insyaalah kejayaan yang abadi yang kita perolehi nanti..

   Delete
  2. Salam ustazah saya nak tanya mana ye,pada zaman sekarang ini ramai remaja yang memakai pakaian ketat dan kemudian memakai tudung.Adakah ini di namakan menutup aurat/

   Delete